Računarski praktikum I

Na ovoj web-stranici ćete moći dohvatiti zadatke za zadaću i slati njihova rješenja tako da unesete svoj JMBAG i password u donju formu.

Zbog problema s web-mailom na studentu, omogućeno je i ulogiravanje pomoću aaiedu.

Ako još nemate ili ste zaboravili password za ovu stranicu (koji nije isti kao vaš password na student-u!), možete ga zatražiti ovdje.

Ukoliko prilikom unosa JMBAGa dobijete poruku o tome da niste u evidenciji, a imate upisan kolegij RP1 u ovom semestru, javite se mailom asist. Bujanoviću.

Ovdje možete vidjeti zadatke koji su bili zadavani za zadaću lani (dobra vježba!).

Obavijesti

Ulogiravanjem u formu na dnu stranice, možete vidjeti rezultate svih zadaća, kao i bodove za prisutnost na vježbama.

Prethodne zadaće

redni broj zadaćeime zadatkatestni podaci
1. ulica
vrt
zracniprostor
2. grupaA
grupaB
grupaC
3. mrav
stanovnik
vozac
4. macka
program
robot

Upute za rješavanje zadaća

  • Vaše rješenje se automatski kompajlira, pokreće i testira sa nekoliko različitih main-ova. Zadaće se testiraju tek nakon isteka roka za predaju. Ako se vaš program ne kompajlira ili daje ispis makar i u jednom jedinom znaku različit od korektnog, nećete dobiti bodove, te se eventualne žalbe u tom smjeru vrlo vjerojatno neće uvažavati. Zbog toga je nužno vrlo pažljivo pročitati zadatak, ništa ne učitavati niti ispisivati osim ako nije drugačije navedeno u zadatku, kompajlirati program u uvjetima kakvi su u praktikumu u podrumu (gcc kompajler), te ga dobro testirati tako da napišete nekoliko vlastitih različitih main.cpp datoteka (njih ne šaljete!).
  • Vrijeme izvršavanja vašeg programa za svaki pojedini main mora biti kraće od 5 sekundi - u protivnom nećete dobiti bod za taj main.
  • Prepisane zadaće (npr. "ali mi smo to skupa pisali", "mi smo bili u istoj sobi kad smo to pisali" i slično) će dobiti -1 bod bez daljnje rasprave. Oprez: ako nekome date svoj program, može ga poslati kao svoje rješenje (ma što vam obećao/la)! I prepisivač i onaj od koga je prepisano dobivaju -1 bod! Ovdje se ne radi samo o (ne)povjerenju: bilo je slučajeva kad je osoba B "slučajno" kao svoje rješenje poslala kod osobe A. Najlakši način da izbjegnete tu situaciju je da nikome ne šaljete svoj kod.
  • Ako već idete pitati demosa (ili nekog drugog) nešto u vezi zadaće (koju morate samostalno rješavati!), zamolite ga da vam napiše pseudokod, ne konkretan C++. A ako i dobijete rješenje u obliku koda, probajte ga svejedno napisati "svojim riječima", ne samo copy-pasteati u zadaću. Za očekivati je da niste jedini koji demosa pitate određeno pitanje, te nije na njemu da za svakog od vas smišlja malo drugačiji odgovor. Kad dvije osobe imaju potpuno isti kod, to se smatra prepisivanjem, bez obzira na to jesu li prepisale jedna od druge ili obje od neke treće osobe.

JMBAG:
Password: