Dobrodošli

Dobrodošli na stranice predmeta Strojno učenje Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu

Obavijesti

Konačni bodovi i predložene ocjene za kolegij

Dragi studenti,

Na stranicama kolegija (Rezultati) objavljeni su konačni bodovi i predložene ocjene (u tablici su naznačene zadnje promjene). 

Upis ocjena bit će na IRB-u od petaka (5.7) u 10:30h (u slučaju promjene pratite obavijesti na stranicama kolegija). Obavezno se prije najavite profesoru putem maila i prilikom dolaska donesite prijavnicu.

Trenutno postignuti bodovi na kolegiju

Dragi studenti,

Trenutno postignuti bodovi na kolegiju i predložene ocjene dostupne su u tablici i na stranici Rezultati. Studenti koji žele pisati ponovljeni završni ispit (srijeda, 3.7. u 14 sati na IRB-u) ili prisustvovati ispitivanju iz Coursere za dodatne bodove (utorak, 2.7. u 14 sati na IRB-u) molimo vas pošaljite email asistentima do kraja današnjeg dana.

Konačne bodove i predložene ocjene za sve studente objavit ćemo u četvrtak 4.7.

Ponovljeni ispit, ispitivanje Coursere i upis ocjena

Dragi studenti,

Ponovljeni završni ispit održat će se u srijedu 3.7. u 14 sati na Institutu Ruđer Bošković. Za prijavu je potrebno poslati email asistentima najkasnije u ponedjeljak 1.7. Na porti IRB-a ćete trebati predočiti osobne iskaznice, a ispit će se održati u seminar sobi 104 prvog krila.

Ispitivanje za dodatne bodove na Courseri održat će se na Institutu Ruđer Bošković u utorak 2.7. u 14 sati u istoj prostoriji. Za prijavu je potrebno poslati email asistentima najkasnije u ponedjeljak 1.7.

Trenutno postignute bodove na kolegiju za sve studente objavit ćemo u ponedjeljak 1.7.

Upis ocjena će biti u petak 5.7. a točan termin i mjesto ćemo objaviti naknadno na ovim stranicama.

Rezultati završnog ispita i prezentacija projekata

Dragi studenti,

Tablica s rezultatima završnog ispita dostupna je na stranici Rezultati. Uvid u ispit i dogovor oko termina ponovljenog završnog ispita obavit ćemo tijekom prezentacija projekata, nakon čega ćemo staviti obavijest na stranicu.

Podsjećamo, prezentacije projekata održat će se 27.6. (četvrtak) u 14 sati u dvorani A102.

Termin završnog ispita i prezentacija projekata

Dragi studenti,

Završni ispit održat će se 21.6. (petak) u 14 sati u dvorani A102. Na ispitu vam neće trebati vlastiti papiri, no ponesite kalkulator.

Prezentacije projekata održat će se 27.6. (četvrtak) u 14 sati u dvorani A102. Podsjećamo da je rok za predaju projektnih izvještaja 18.6. u 23:59. Za svaki dan predaje nakon roka oduzimat će se po jedan bod, a predaja nakon 25.6. 23:59 neće se uvažavati.

Odgoda predavanja

Dragi studenti,

planirani blok predavanja za 22.5 (učenje podrškom) i konzultacije za projekte se odgađaju. Za sve potrebne konzultacije oko projekata neka se timovi jave direktno asistentima mailom.

Bodovi za projektne prijedloge i vježbe za projektne zadatke

Dragi studenti,

Dodijeljeni su bodovi za projektni prijedlog vašeg tima. U sljedećem terminu predavanja održatit će se kratke konzultacije za izradu projektnih zadatka od 11:30h za sve timove.

Termin prezentacija projektnih prijedloga

Dragi studenti,

Izlaganje vaših projektnih prijedloga održat će se 30.4 s početkom u 9:30h u dvorani A101. Projektne prijedloge trebate izraditi do roka i prema uputama koje se nalaze na stranici kolegija. Preporučamo kada završite s izradom projektnih prijedloga da ih postavite unutar Github repozitorij vašeg projekta i obavijestite asistente da ste predali projektni prijedlog.

Kako bi se prijavili za samo izlaganje potrebno je prezentacije, koje planirate izlagati, poslati asistentima e-mailom ili ih postaviti unutar GitHub repozitorija vašeg projekta najkasnije do 29.4 9:30 (tj. dan prije samog izlaganja). Prezentacije koje ne budu dostupne asistentima na taj dan neće biti uvrštene u termin izlaganja. 

Rok za predaju projektnih prijedloga

Dragi studenti,

Rok za predaju projektnih prijedloga (bez smanjenja bodova) se pomiče na 19.4.2018 (do 12h). Predaja nakon 23.04.2019. 23:59 neće se uvažavati. Svaki dan predaje nakon roka oduzima po 1 bod.

Referentne upute za provođenje projektnih zadataka nalaze se na stranici kolegija (Projektni zadaci).

Početak nastave u ak. god. 2018./2019.

Prvo predavanje održat će se u srijedu, 6.03. od 9 do 12 h u praktikumu 3. Raspored i način izvođenja kolegija za akademsku godinu 2018./2019. nalaze se na stranici kolegija (Nastava).

Na uvodnom predavanju i tijekom vježbi prezentirat će se moguće teme za projektne zadatke koji će se raditi tijekom semestra na kolegiju.  Upute za provođenje projektnih zadataka za ovu ak. god. mogu se naći na stranici kolegija (Projektni zadaci).

Dan prije svakog pojedinog predavanja na stranici kolegija (Materijali) biti će dostupni materijali koji će se koristiti na tom predavanju. Arhiva starih materijala također se nalazi na istoj stranici.

Pravila bodovanja na kolegiju, načini polaganja ispita, upute za moguće dobivanje dodatnih bodova polaganjem određenih Coursera kolegija te ostale informacije o ovom kolegiju mogu se naći na stranici kolegija (O kolegiju).

Studente koji su upisali kolegij savjetuje se da pošalju svoju kontakt e-mail adresu asistentima kako bi ih se pravodobno mogli obaviješavati o bilo kakvim novim informacijama vezanim uz kolegij. Tom prilikom mogu poslati i kratki opis svoje motivacije i interesa na ovom kolegiju i općenito na studiju.

Upute za uspostavu programskog okruženja i GitHub prijava

Dragi studenti,

Unutar GitHub repozitorija za materijale vježbi kolegija (dostupnog na https://github.com/PMF-StrojnoUcenje2018/Vjezbe) dane su upute za uspostavu programskog okruženja za vježbe kolegija i osnovnih preporučenih biblioteka za izradu praktičnog dijela vašeg projektnog zadatka. Po završetku svake vježbe objavljivati će se novi materijali u taj repozitorij. Održavanje prvih programskih vježbi predviđeno je 21.3. od 10:30 do 12:00 sati (iza predavanja).

Dodatno, podsjećamo Vas da prije prijave tima za projektni zadatak (rok: 3.4.2018 10h), morate imati otvoren GitHub korisnički račun koji trebate javiti mailom asistentima kako bi vam se na vrijeme omogućio pristup za stvaranje repozitorija vašeg tima i projekta kroz koji će se pratiti i ocjenjivati vaš rad.