Dobrodošli

Dobrodošli na stranice predmeta Strojno učenje Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu

Obavijesti

Konačni bodovi i predložene ocjene za kolegij

Dragi studenti,

Na stranicama kolegija (Rezultati) objavljeni su konačni bodovi i predložene ocjene. Dodatni termin za odgovaranje Coursera za dodatne bodove je sutra (5.7) u 14h na Institutu Ruđer Bošković.

Upis ocjena bit će u petak (6.7) u 10h na PMF-u u predavaonici 004 (u slučaju promjene pratite obavijesti na stranicama kolegija).  

Završne prezentacije projekata

Dragi studenti,

Završne prezentacije projekata održat će se 4.7 s početkom u 9:00h (točno!) u predavaonici 004.

Rezultati završnog ispita i rok za predaju projekta

Dragi studenti,

Na stranicama kolegija (Rezultati) objavljeni su rezultati završnog ispita. Za uvid u ispit (tj. eventualne žalbe) potrebno je kontaktirati asistente e-mailom kako bi se dogovorio termin, isto vrijedi i za termin ispitivanja Coursera kolegija za dodatne bodove.

Rok za predaju završnog izvješća projekta s pripadnim izvornim kodom pomaknut je na 30.6. 23:59h, kao i termin završnih prezentacija koje će se održati 4.7 s početkom u 9:00h.

Ponovljeni završni ispit predviđen je također u srijedu 4.7. u 14:00h na Institutu Ruđer Bošković, za prisustvovanje na popravnom ispitu treba se javiti asistentima e-malom do ponedjeljka 2.7 do 10:00h.

Završni ispit

Dragi studenti,

U srijedu 20.6. održat će se završni ispit iz kolegija. Trajanje ispita je 2 sata, od 10:00 do 12:00, u učionici A001.

Odgoda predavanja

Dragi studenti,

U srijedu 6.6. neće biti predavanja. U sljedećem terminu (13.6) održat će se vježbe za završni ispit.

Bodovi za projektne prijedloge

Dragi studenti,

Bodovi za projektne prijedloge objavljeni su na stranici kolegija (Projektni zadaci). U sljedećem terminu (30.5) odrežati će se kratke konzultacije za projekte od 9:00h (točno) do 10:30h.

Priprema projektnog prijedloga

Dragi studenti,

podsjećamo vas da je rok za predaju projektnog prijedloga 30.4. Za bilo kakva pitanja i nedoumice oko izbora teme i pripreme prijedloga javite se asistentima. Prezentacija vaših prijedloga biti će 9.05. Projektni prijedlog vrijedi 15 bodova. 

Vježbe i prijava projektnog tima sljedeći tjedan

Dragi studenti,

U srijedu (28. ožujak 2018.) održat će se tri sata predavanja s početkom u 9:00 sati kako bi sljedeći tjedan u istom terminu (4. travnja 2018, srijeda, 9h) mogli održati u kontinuitetu vježbe od 3 sata na temu nadziranog učenja kroz primjenu Skleran Python biblioteke.

Podsjećamo Vas da je rok za prijavu projektnog tima 3.4.2018 10h. Za prijavu tima potrebno je stvoriti repozitorij unutar Github organizacije kolegija (https://github.com/PMF-StrojnoUcenje2018) i ispuniti Google obrazac (https://goo.gl/forms/dmZkOMjYs4YW0nqN2).

Upute za uspostavu programskog okruženja i GitHub prijava

Dragi studenti,

Unutar GitHub repozitorija za materijale vježbi kolegija (dostupnog na https://github.com/PMF-StrojnoUcenje2018/Vjezbe) dane su upute za uspostavu programskog okruženja za vježbe kolegija i osnovnih preporučenih biblioteka za izradu praktičnog dijela vašeg projektnog zadatka. Po završetku svake vježbe objavljivati će se novi materijali u taj repozitorij. Održavanje prvih programskih vježbi predviđeno je 21.3. od 10:30 do 12:00 sati (iza predavanja).

Dodatno, podsjećamo Vas da prije prijave tima za projektni zadatak (rok: 3.4.2018 10h), morate imati otvoren GitHub korisnički račun koji trebate javiti mailom asistentima kako bi vam se na vrijeme omogućio pristup za stvaranje repozitorija vašeg tima i projekta kroz koji će se pratiti i ocjenjivati vaš rad.

Početak nastave u ak. god. 2017./2018.

Prvo predavanje održat će se u srijedu, 7.03. od 9 do 12 h u praktikumu 3. Raspored i način izvođenja kolegija za akademsku godinu 2017./2018. nalaze se na stranici kolegija (Nastava).

Na uvodnom predavanju i tijekom vježbi prezentirati će se moguće teme za projektne zadatke koji će se raditi tijekom semestra na kolegiju.  Upute za provođenje projektnih zadataka za ovu ak. god. mogu se naći na stranici kolegija (Projektni zadaci).

Dan prije svakog pojedinog predavanja na stranici kolegija (Materijali) objaviti će se materijali koji će se koristiti na tom predavanju. Arhiva starih materijala također se nalazi na istoj stranici.

Pravila bodovanja na kolegiju, načini polaganja ispita, upute za moguće dobivanje dodatnih bodova polaganjem određenih Coursera kolegija te ostale informacije o ovom kolegiju mogu se naći na stranici kolegija (O kolegiju).

Studente koji su upisali kolegij savjetuje se da pošalju svoju kontakt e-mail adresu asistentima kako bi ih se pravodobno mogli obaviješavati o bilo kakvim novim informacijama vezanim uz kolegij. Tom prilikom mogu poslati i kratki opis svoje motivacije i interesa na ovom kolegiju i općenito na studiju.