NEZAVISNI SINDIKAT ZNANOSTI I VISOKOG OBRAZOVANJA

     PODRUŽNICA  PMF - MATEMATICKI ODJEL

 Glavni povjerenik   na sindikalnom seminaru:     

 

OVO JE  STRANICA SINDIKATA NAŠE PODRUŽNICE, SVE  VAŽNE INFORMACIJE  MOŽETE NACI NA stranicama tajništva Sindikata (http://www.sindiznan.hr).  Nove informacije na lokalnoj stranici iznacene su s .

Za sindikalnu problematiku nemojte oklijevati nego se odmah javite E_mailom rogina@math.hr, ili, alternativno na tel. 460-5745

Povjereništvo podružnice:AG00036_.gif (11071 bytes)              Nadzorni odbor:  Jadranka Gorupec

Mladen Rogina,  glavni povjerenik 

 1. Janez Štalec, clan sabora sindikata
 2. Tomislav Šikic, clan sabora sindikata         

   IZBORI U SINDIKATU: ponedeljak - srijeda, 11 - 13. travnja 2005. god. Kandidati na izborima dobili su slijedeci broj glasova (konacni rezultati objavljeni odlukom izbornog povjerenstva).

 1. Marina Borcic      (52)  
 2. Hrvoje Kraljevic  (22)
 3. Martin Lazar        (49)
 4. Viktor Šaric         (26)
 5. Tomislav Šikic     (66)

Izborna komisija:

 1. Mladen Rogina
 2. Goranka Nogo
 3. Jadranka Gorupec

Izbori su proglašeni nepravovaljanima, odlukom Malog vijeća od 19. travnja 2005. godine. Kopiju dopisa možete naci ovdje. Staro Povjereništvo Sindikata žalilo se Malom vijeću na takvu odluku - tekst žalbe je ovdje. Na osnovu žalbe, Malo Vijeće je povuklo svoju odluku 23. svibnja 2005. Novu odluku dobili smo tek 7. lipnja, jer su ju poslali poštom u Split...Tekst nove odluke u .pdf formatu, skaniran, nalazi se ovdje .


Zapisnici i sastanci:

 1. Zapisnik sastanka sindikata  20.01.1999 (takoder dostupna  kao Word dokument)
 2. Zapisnik sastanka sindikata 23.05.2001  (takoder dostupna  kao Word dokument)
 3.   Zapisnik sastanka sindikata 11.12.2002  (takoder dostupna  kao Word dokument
 4. Tematski sastanak vijeca zaposlenika 19.03.2003. u svezi s Pravilnikom o radu i Pravilnikom o korištenju prihoda...Umjesto zapisnika prilažem primjedbe i odgovore dekana na problematicne stavke
 5. Zapisnik sastanka zaposlenickog vijeca 10.ožujka 2004. (takoder dostupna  kao Word dokument)
 6. Zapisnik sastanka Sindikata i zaposlenickog vijeca 6. travnja 2005.

                  

 Pozivam na aktivni angažman sve clanove sindikata. Oni koji nisu pratili dnevnu štampu neka pogledaju aktualnosti

  Popusti i krediti na sindikalne kartice: (za detaljnije informacije kliknite ovdje

 1. Automobili (do sada nitko nije kupio auto);
 2. Kompjuteri  Netr@ (v.  http://www.netra.hr ;  kompjuteri CVS (10% popusta na sve proizvode, v. http://www.cvs.hr) (naši se c lanovi izgleda bolje snalaze  sami)
 3. Zajmovi Sindikata znanosti. Vidi:  http://www.sindiznan.hr/aktualnosti/aktualnosti.htm, isprintajte formular ili se javite povjereniku. Krediti su u iznosu od 4,000, 7,000 i 10000  Kn. Lista cekanja je na webu NZSVO .
 4.  Zajmovi HELIOS osiguranja (slicni krediti mogu se dobiti i od drugih financijskih ustanova, ali uz više administracije, dok ovdje nema nikakvih dodatnih davanja, vrlo malo formulara i slicno - osim, naravno, sindikalne iskaznice. Popuniti formulare možete i sami, pa ih prilažem kao bitmapu. U formularima pišu i uvjeti, a prilažem stranice (1) i (2) te jednu stranicu izjave. Da ih isprintate, najbolje je da ih spremite na disk (npr. desni gumb miša na hyperlink -> Save Target as-><enter>) i onda iz Explorera kliknite na spremljene datoteke. Ako vam je to muka, pošaljite mail na rogina@math.hr i formulari ce se nekim cudom naci u vašem pretincu...(do sada nitko nije koristio ove kredite)
 5. Kratkorocne pozajmice sindikalne podružnice PMF-MO-  javiti se do kraja mjeseca T. Šikicu ( kredit rješavamo drugi dan ako nije vikend). Proucite pravilnik!
 6. I zmjene pravilnika prihvacene na sastanku zaposlenic kog vijeca 11. prosinca 2002. i  izmjene prihvacene na sastanku zaposlenickog vijeca 10. ožujka 2004. primjenjuju se od 1. travnja  2004. god. Nova verzija pravilnika biti ce na ovom webu.
 7. Uobicajeni krediti Privredne banke Zagreb još su povoljniji za c lanove Sindikata (rijec je o vecim iznosima, pogledajte http://www.sindiznan.hr/povoljnosti/povoljnosti.htm)

Neka materijalna prava c lanova Sindikata:

 1. Pravo na povratak participacije kod bolnickog lijecenja (javite se odmah na rogina@math.hr)
 2. Pravo na besplatnu pravnu zaštitu (kontaktirajte sindikalnog povjerenika)
 3. Pravni savjeti (neka vam sindikalna kartica bude pri ruci)
 4. Osiguranje od posljedica nesretnog slucaja na radnom mjestu
 5. Pravo na pomoc iz fonda solidarnosti, pod uvjetima opisanim pravilnikom; molim Vas da ispunite formular i predate ga povjereniku
 6. Psihijatrijski i drugi savjeti glavnog povjerenika

Važne  aktivnosti: 

 1. Tumacenje cl. 42. st. 3 Kolektivnog ugovora (zdravstveno i mirovinsko osiguranje kod duljeg boravka u inozemstvu, više od godinu dana); klik ovdje i ovdje.

2.        KOLEKTIVNI UGOVOR za place i materijalna prava službenika i namještenika u osnovnom školstvu i visokom obrazovanju i znanosti

Tekuce  informacije dostupne su i na oglasnoj ploci Sindikata.

Copyright by Mladen Rogina
Last revised: November 08, 2004