HRVATSKO MATEMATIČKO DRUŠTVO
povratak na početnu stranicu
........::::I::::........  
Novosti   
O HMD-u   
Logotip   
Statut   
Klokan   
Matka   
Poučak   
Math.e   
PlayMath   
Linkovi   

Matkina biblioteka: Novosti - Izdanja     

    MATKINA BIBLIOTEKA

    Početkom svibnja 2007. godine iz tiska je izašla nova knjiga u Matkinoj biblioteci. Njezin je urednik prof. dr. sc. Zdravko Kurnik, a naslov knjige je Matematička natjecanja u RH za 7. i 8 razred osnovne i 1. razred srednje škole 1992. – 2006. Knjigu su priredili Tvrtko Tadić, Martina Balagović, Daria Popović, Filip Nikšić i Branko Tomić.

Iz predgovora:
... Natjecanja iz matematike u našoj zemlji provode se već dugi niz godina. Uskoro će se navršiti pola stoljeća od prvih početaka. Došlo je vrijeme da se zadatci sa svih natjecanja za pojedine razrede skupe u jednoj knjizi. Stoga je uredništvo Matkine biblioteke odlučilo objaviti ih u nekoliko knjiga podbiblioteke
Matematička natjecanja.
Pred vama je prva od tri knjige iz ciklusa Matematička natjecanja u Republici Hrvatskoj koje će izdati Hrvatsko matematičko društvo.
U ovoj prvoj knjizi sabrani su zadatci i rješenja sa svih općinskih, županijskih i državnih natjecanja za 7. i 8. razred osnovne i 1. razred srednje škole od 1992. do 2006. godine, dakle za vremensko razdoblje od kada je Republika Hrvatska samostalna i neovisna država. U planu su još dvije knjige: prva sa zadatcima i rješenjima s općinskih, županijskih i regionalnih natjecanja za 4., 5. i 6. razred osnovne škole i druga sa zadatcima i rješenjima s općinskih, županijskih i državnih natjecanja za 2., 3. i 4. razred srednje škole.
Knjiga je rezultat rada Državnog povjerenstva za matematička natjecanja tije­kom 15 proteklih godina. Medutim, knjige ne bi bilo bez samih natjecatelja, a iza njihovih rezultata na natjecanjima stoje njihovi nastavnici matematike i mentori, te škole koje im stvaraju potrebne uvjete za rad i pripreme za natjecanja...