HRVATSKO MATEMATIČKO DRUŠTVO
povratak na početnu stranicu
........::::I::::........  
Novosti   
O HMD-u   
Logotip   
Statut   
Klokan   
Matka   
Poučak   
Math.e   
PlayMath   
Linkovi   

Matka: Info - Indeks tema - Naslovnice i stripovi - Pretplata - Uredništvo    

   Matka

Matka - što je to?

HMD izdaje za potrebe učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj i dijaspori časopis MATKA koji izlazi četiri puta u tijeku školske godine na oko 240 stranica.

Tko čita Matku?

Časopis MATKA ostvaruje potrebe osnovne škole i prvih razreda srednje škole za popularnim matematičkim sadržajima širokog raspona. Posebno je pogodan kao priprema za matematička natjecanja. Namijenjen je učenicima, nastavnicima i roditeljima. Matku čitaju i stariji, i to ne samo oni koji se profesionalno bave podučavanjem djece u matematici. Čitaju je oni koji matematiku vole, a žele se odmoriti uz jednostavnije probleme.

Što sadrži Matka?

U časopisu ćete naći matematičke članke iz geometrije, aritmetike i algebre, povijesti matematike, životopise naših i svjetskih matematičara, zadatke s različitih natjecanja, posebne stranice za najmlađe, razbibrigu, probleme i zadatke u kojima pomaže računalo, posebno odabrane zadatke za nadarene, različite matematičke igre, križaljke, zagonetke, matematičke rebuse i kriptograme, razne obavijesti, pisma čitatelja, nagradni natječaj i strip.